Paziņojums par apkures aprēķinu Ozolnieku daudzdzīvokļu mājās

Datums: 03.04.2014

SIA „Ozolnieku KSDU” marta mēnesī ir saņēmusi vairākas sūdzības par siltumapgādi 2014.gada janvāra un februāra mēnešos. Iedzīvotāji pauž neizpratni, atsaucoties uz to, ka februāra mēnesī gaisa temperatūra bija augstāka, nekā janvārī, pie tam februāris ir īsais mēnesis, tātad dienu skaits ir mazāks, tomēr izrakstītie rēķini par apkuri ir gandrīz vienādi. Iedzīvotāji ir prasījuši skaidrojumu šādai aprēķinu nesakritībai ar novērotajiem faktiskajiem apstākļiem.

SIA „Ozolnieku KSDU” pateicas iedzīvotājiem par vērību, vēlmi saņemt korektu aprēķinu par sniegtajiem pakalpojumiem un par pieprasīto skaidrojumu par aprēķinu kārtību.

SIA „Ozolnieku KSDU”, izpētījusi situāciju, izskaidro sekojošo:

Lielā daļā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltuma skaitītāju rādījumi tiek nolasīti katra mēneša 25.datumā, tātad atskaites periods ir no 25. līdz 25.datumam, kas nesakrīt ar kalendāro mēnesi. Pie tam, sakarā ar to, ka šā gada 3.martā stājās spēkā jauns ūdens tarifs, uzskaites vajadzībām bija nepieciešams skaitītājus nolasīt pēdējā mēneša dienā, tas ir – 28.februārī, līdz ar to, februāra mēneša aprēķina ilgums bija nevis 28 dienas, bet gan 34 dienas. Februāra atskaites periodā tika iekļautas sešas pēdējās janvāra dienas un, tā kā janvāra otrajā pusē bija ļoti zema gaisa temperatūra, perioda vidējā diennakts temperatūra sakrita ar iepriekšējā perioda vidējo diennakts temperatūru, secīgi – izrakstīto apkures rēķinu apmēri bija līdzīgi.

Mēnesis

Periods

Dienu skaits

Vidējā gaisa temperatūra

Janvāris

25.12. – 25.01.

30 dienas

-2.8

Februāris

26.01. – 28.02.

34 dienas

-2.8

Marts

01.03. – 25.03.

25 dienas

2.4

 

Kā  redzams, nākamais aprēķina periods – marts, būs tikai 25 dienas ilgs, un rēķins par apkuri sagaidāms ievērojami mazāks.

Tā kā ir saņemti arī iesniegumi par neapmierinoši zemu temperatūru telpās apkures periodā, kā arī dažas sūdzības par pārāk augstu telpu temperatūru, aicinām iedzīvotājus par šādiem apstākļiem ziņot nekavējoties, uzaicinot SIA „Ozolnieku KSDU” darbinieku apsekot dzīvokli, lai uz vietas konstatētu apkures neatbilstības iemeslu. Skatīt šāda veida sūdzības un noskaidrot cēloņus novēloti var būt apgrūtinoši un nerezultatīvi.

SIA „Ozolnieku OKSDU” valdes priekšsēdētājs                      G. Jaunsleinis.




Atpakaļ