Jautājumi un atbildes par būvdarbu inženiertehniskās uzraudzības iepirkumu. Identifikācijas numurs: OKSDU 2011/02/KF

Datums: 27.04.2011

1. jautājums: Nolikuma 8.3.2.1. punkta a. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā - „augstākā izglītība inženierzinātnēs un/vai vadībā". Uzskatām, ka prasība par augstāko izglītību divās atšķirīgās jomās ir diskriminējoša, jo tā nepamatoti un ārkārtīgi sašaurina iespējamo ekspertu un līdz ar to arī pretendentu loku, ierobežojot brīvu piegādātāju konkurenci. Ja Pasūtītājs neatkāpjas no minētajām prasībām, tad tam ir jāpieļauj, ka pretendents atbilstību Nolikuma 8.3.2.1.punktā noteiktajai prasībai var nodrošināt, piedāvājot vairākus (divus) ekspertus.

2. jautājums: dzēst Nolikuma 8.3.2.1. punkta c. apakšpunktu „ir spēkā esošs Latvijas siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienlbas izsniegts buvprakses sertifikāts ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu būvdarbu būvuzraudzībā", jo Inženiera komandas vadītājam, lai veiktu Nolikuma Tehniskaja specifikācijā noradītos Inženiera komandas vaditaja pienākumus, šāda sertifikātā nepieciešamību būvnormatīvi neparedz.

Atbilde uz 1. un 2. jautājumu: Attiecībā uz nolikuma 8.3.2.1. punktu paskaidrojam, ka pasūtītājam ir tiesības iepirkuma procedūras ietvaros noteikt prasības personālam, ņemot vērā konkrētā iepirkuma priekšmeta sarežģītības pakāpi, ne tikai attiecīgo sertifikātu nepieciešamību saskaņā ar būvnormatīvu. Paskadrojam, ka būvnormatīviem nav noteikts, kādas kvalifikācijas prasības var noteikt inženieru komandas vadītājam. Tāpat arī paskaidrojam, ka pretendents var izpildīt šī punkta prasības, piesaistot līguma izpildē vairākus speciālistus, lai izpildītu šo kvalifikācijas prasību.

3. jautājums: Nolikuma 8.3.2.2. punkta d. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā - „kurš pēdējo 3 (trīs) gadu laika veicis būvuzraudzību:

- Divos objektos, kur veikta vismaz 1 kanalizācijas sūkņu stacijas ar jaudu Q=20 m3/h rekonstrukcija/būvniecība un NAI izbūve/rekonstrukcija un vienas NAI ar jaudu ne mazāku par Q=800 m3/dnn, jo prasība pēc 2 NAI ar jaudu ar 800 m3/dnn ir pārmērīga.

- Divos objektos, kur veikta vismaz viena dzeramā ūdens sagatavošanas iekārta ar jaudu Q=50 m3/h".

Atbilde uz 3. jautājumu: Par nolikuma 8.3.2.2. punktu - pasūtītājs uzskata, ka šī punkta prasība ir samērīga un atbilstoša šī iepirkuma priekšmetam, proti, pieredze 2 (divu) NAI ar jaudu 800m3/dnn nebūtu uzskatāma par nesamērīgi augstu. Jāņem vērā, ka pasūtītājs nekādā veidā neierobežo pretendenta pieredzi tikai ar Latvijas teritoriju un pretendentam attiecīgi šāda pieredze var būt iegūta jebkurā citā valstī, kas tiks uzskatīta par atbilstošu.

4. jautājums: Nolikuma 8.3.2.3. punkta c. apakšpunktu izteikt šādā redakcijā — „kurš pēdējo 3 (trīs) gadu laikā veicis būvuzraudzību vismaz divos objektos, kur veikti šāda apjoma darbi:

-  ūdensapgādes tīklu rekonstrukcija/izbūve - vismaz 3000 m;

-   sadzīves kanalizācijas tīklu izbūve/rekonstrukcija, kur — vismaz 3000 m ir pašteces tīklu un vismaz 100 m spiedvads;

-   vismaz viena KSS ar jaudu Q=10 m3/h.", jo prasība, ka katrā objektā ir jābūt veiktiem iepriekšminētajiem darbiem ir konkurenci ierobežojoša, jo var būt vairāki būvuzraudzības līgumi, kuri nosedz minētās prasības, bet visi minētie darbi nav veikti viena būvuzraudzības līguma ietvaros, piemēram, 3km ūdensvada izbūves būvuzraudzība ir viena līguma ietvaros un 3 km kanalizācijas izbūves būvuzraudzība ir cita līguma ietvaros.

Atbilde uz 4. jautājumu: Paskaidrojam, ka nolikuma 8.3.2.3. punkta prasība ir attiecināta uz konkrētu objektu, nevis līgumu skaitu, proti, ja vienā ūdenssaimniecības objektā ir veiktas visas minētās darbu komponentes, tad tas fakts, ka par katru darbu komponenti ir noslēgts atsevišķs līgums, neietekmē pretendenta pieredzes apjomu šajā objektā un attiecīgi šāda pieredze tiks uzskatīta par atbilstošu nolikuma prasībām.




Atpakaļ