Apstiprināts jauns siltumenerģijas pakalpojuma tarifs

Datums: 29.05.2018

"Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (Regulatora) padome apstiprinājusi siltumenerģijas pakalpojuma tarifus SIA “Ozolnieku KSDU”, kas pakalpojumus sniedz Ozolnieku novadā – Ozolniekos, Ozolnieku pagastā un Brankās, Cenu pagastā. Apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs 61,18 EUR/MWh stāsies spēkā 2018. gada 1.jūlijā.

Apstiprināto gala tarifu 61,18 EUR/MWh veido siltumenerģijas ražošanas tarifs – 37,44 EUR/MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs – 18,11 EUR/MWh, siltumenerģijas tirdzniecības tarifs – 3,19 EUR/MWh un akcīzes nodokļa komponente – 2,44 EUR/MWh. Siltumenerģijas pakalpojuma sniedzējs siltumenerģijas ražošanai kā kurināmo izmanto gan dabasgāzi, gan šķeldu.

Saņemot tarifu projektu, Regulators vairākkārt lūdzis komersantam iesniegt papildu informāciju un precizēt tarifu veidojošās izmaksas. Tā rezultātā  SIA “Ozolnieku KSDU” samazināja  apstiprināšanai iesniegto tarifu par 5,84 EUR/MWh jeb 9,5%.

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par iesniegto tarifu projektu, Regulators 2017.gada 30.oktobrī rīkoja uzklausīšanas sanāksmi. Tajā piedalījās SIA “Ozolnieku KSDU” pārstāvji, Ozolnieku novada pašvaldības pārstāvji un siltumenerģijas lietotāji.

SIA “Ozolnieku KSDU” sniedz regulējamus pakalpojumus siltumapgādes un ūdenssaimniecības nozarē, kā arī neregulējamus – ar īpašumu apsaimniekošanu saistītos pakalpojumus. "

 

Ozolnieku KSDU




Atpakaļ