Informācija par zāliena pļaušanu dzīvojamām mājām pieguļošajā teritorijā

Datums: 19.05.2021

Zāliens pie daudzdzīvokļu mājām vai citos objektos tiek pļauts vienlaicīgi ar zālienu blakus esošajās pašvaldības teritorijās, bez īpašas saskaņošanas ar dzīvojamās mājas pilnvaroto personu vai īpašniekiem. Pļaušanas biežums plānots vienu reizi 2-3 nedēļās, atkarībā no zāles augšanas intensitātes un laika apstākļiem. Pļauts tiek ar profesionālu mauriņu pļaujmašīnu KUBOTA, savukārt piepļaušanā izmanto roku darbu ar trimeri.

Maksa par zāliena pļaušanu tiek aprēķināta reizi sezonā, precīzi uzskaitot vienas pļaušanas reizes pļaujmašīnas un trimera darbu. Parasti šo darbu var paveikt 15-20 minūtēs, kas nozīmē, ka vienas pļaušanas reizes izmaksas svārstās  15-20 eiro (bez PVN), atkarībā no zāliena platības.

Ja māju (zālienu) īpašnieki šādam piedāvājumam piekrīt, problēmām nevajadzētu būt.

Tiem, kas šādam piedāvājumam nepiekrīt: Diemžēl, pēc individuāla pasūtījuma ārpus iepriekš minētā grafika OKSDU zālienu nepļaus. Un ne jau tādēļ, ka uzņēmums spītīgi vēlētos turēties pie noteiktās kārtības. Ir jāsaprot, ka personāla skaits OKSDU ir ierobežots un rezerves darbinieki netiek algoti. Tiek plānots vienots pļaušanas cikls visā Ozolnieku novadā - Ozolnieki, Brankas, Āne, Tetele, Jaupēternieki, Garoza, Emburga, un atkal viss no sākuma. Piemēram, ja kādas Ozolnieku mājas pilnvarotā persona laikā, kad zāliena pļaušana tiek veikta Ozolniekos, atsakās no pļaušanas, bet pēc nedēļas, kad pļaušanas tehnika pārvietota uz citu ciemu, pēkšņi izdomā - vajag pļaut, neko darīt, nāksies gaidīt nākamo ciklu. Un tad zāle ir pāraugi, nopļaut to ir krietni ilgāk un dārgāk, visi neapmierināti un sadarbība nekāda.

Tieši tādēļ OKSDU administrācija aicina paļauties uz uzņēmuma vadības pieredzi Jelgavas novada teritorijas kopšanā, kā arī daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanā un atbalstīt iepriekš izklāstītos sadarbības nosacījumus.




Atpakaļ