Ozolnieku jaunās šķeldas katlu mājas nodošana ekspluatācijā

Datums: 27.04.2016

Ozolnieku novada komunālo pakalpojumu uzņēmums SIA „Ozolnieku KSDU” laika periodā no 2015.gada līdz 2016.gadam realizē projektus „Šķeldas katlu mājas izbūve Ozolniekos” un “Siltumtīklu izbūve Ozolniekos”, kā rezultātā ir uzbūvēta jauna šķeldas katlu māja Skolas ielā 9, Ozolniekos, kā arī izbūvēti jauni siltumtīkli. Siltumtrases kopējais garums ir 2061 m, savukārt ieguldīto cauruļvadu kopgarums sastāda 4172 m. Jaunā trase savieno koģenerācijas gāzes katlu māju Kastaņu ielā 2 ar jaunuzcelto šķeldas katlu māju Skolas ielā 9, tādējādi apvienojot vienotā inženierkomunikāciju tīklā SIA “Ozolnieku KSDU” apkurinātos objektus Ozolnieku ciemā.

Projekta mērķis ir Ozolnieku siltumapgādes sistēmas modernizācija un efektivitātes paaugstināšana, kā arī atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvara palielināšana. Tā īstenošanas rezultātā SIA „Ozolnieku KSDU” arī tiks panākts kurināmā ietaupījums un klientiem nodrošināta pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktība.

Agrāk darbojās atsevišķi trīs katlu mājas ar trīs apkures sistēmām, tagad to aizvietos viena kopēja apkures sistēma, kurā siltumu pados viena no divām katlu mājām (kurināmais vienai ir gāze, otrai – šķelda), vai pēc nepieciešamības abas kopā.

Kopējās abu projektu izmaksas ir 1’998’768,51 euro. No Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem ir saņemts līdzfinansējums 828’016,55 euro, savukārt finansējuma saņēmējs SIA “Ozolnieku KSDU” ir ieguldījis attiecīgi 1’170’751,96 euro.

SIA „Ozolnieku KSDU” informē, ka abi objekti ir pabeigti un siltumtrase ir nodota ekspluatācijā jau 2015.gada decembrī, bet šajā nedēļā plānots nodot ekspluatācijā jauno šķeldas katlu māju.

2016.gada 3. maijā plkst. 11:00, Skolas ielā 9, Ozolniekos, tiks svinīgi atklāta ES Kohēziju fonda līdzfinansētā projekta ietvaros tapusī šķeldas katlu māja, kas turpmāk nodrošinās siltumapgādi Ozolnieku novadā no atjaunojamiem energoresursiem – koku šķeldas.

Projekta ietvaros izbūvēta jauna automatizēta šķeldas katlu māja ar Austrijas ražotāja „Agro Forst & Energietechnik GmbH” ūdenssildāmo katlu AVR 3100, kura ražība ir 3,1 MW, kā arī šķeldas noliktava, skurstenis, autosvari un labiekārtota asfaltēta, ar žogu norobežota teritorija.

Katlu mājas krāsns testa režīmā tika iekurināta jau 2016.gada martā un siltums piegādāts tuvumā esošajām mājām. Pārbaudes bija veiksmīgas un tika konstatēts, ka sistēma darbojas atbilstoši.

Pašlaik jaunā katlu māja netiek darbināta un noris gatavošanās jaunajai apkures sezonai.

Ģenerālbūvuzņēmēji būvdarbus ir paveikuši savlaicīgi un labā kvalitātē, šķeldas apkures katla un katlu mājas izbūvi izpildīja SIA “INOS”, savukārt siltumtīklu izbūvi – PS “”DGS” un “TG Construction””.

Būvdarbu inženiertehnisko uzraudzību par attiecībā uz abiem projektiem noslēgtajiem būvdarbu līgumiem veic SIA „Firma L4” darbinieki, kuri regulāri uzrauga darbu izpildes kvalitāti, veicamo darbu atbilstību projektiem un kontrolē izpildu dokumentācijas sagatavošanu un noformēšanu.

SIA „Ozolnieku KSDU” aicina interesentus un preses pārstāvjus būt klāt jaunā objekta svinīgajā atklāšanā. Plānots, ka atklāšanas pasākumā piedalīsies Ozolnieku novada domes amatpersonas, būvuzņēmēju un būvuzrauga pārstāvji, kā arī tiks sniegta īsa ieguldītā darba atskaite.




Atpakaļ