Jautājumi un atbildes uz izsludināto konkursu iepirkuma procedūra projektēšana un būvdarbi Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ozolnieku novada Ozolnieku ciemā

Datums: 21.06.2011

Jautājumi un atbildes uz izsludināto konkursu iepirkuma procedūra projektēšana un būvdarbi Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ozolnieku novada Ozolnieku ciemā" ietvaros.

Identifikācijas Nr. OKSDU 2011/04/KF.

1. jautājums: Nolikuma 10.2.5.punktā noteikts, ka pretendentam jāiesniedz izziņa, ko ne agrāk kā vienu mēnesi pirms iesniegšanas izdevis Valsts ieņēmumu dienests vai attiecīga kompetenta iestāde ārvalstī ("ja pretendents ir reģistrēts ārvalstīs) par pretendenta atbilstību nolikuma 8.6.-8.9.punktam, (viens no punktiem atkarībā no pretendenta juridiskā statusa). Tā kā minētās izziņas atsevišķās ārvalstīs netiek izsniegtas un kompetentās iestādes šādu informāciju neapkopo, lūdzam apliecināt ka pretendents (Latvijas Republikā reģistrēta pilnsabiedrība, kuras viens no biedriem reģistrēts ārvalstīs) tiks atzīts pat atbilstošu nolikuma prasībām, ja piedāvājumā iesniegs šī biedra, kas reģistrēts ārvalstīs, paša apliecinājumu, ko parakstījusi šī biedra paraksttiesīga amatpersona, ka attiecībā uz to nepastāv nolikuma 8.8. punktā minētie ierobežojumi dalībai iepirkuma procedūrā, savukārt par pilnsabiedrību un otru tās biedru, kas reģistrēts Latvijā, minētās izziņas tiks iesniegtas.

1. atbilde: Pasūtītājs apliecina, ka gadījumā, ja attiecīgajā valstī kompetentās iestādes šādu informāciju neapkopo un šādas izziņas neizsniedz, tad attiecīgais uzņēmums var iesniegt paša apliecinājumu. Informējam, ka saskaņā ar nolikuma nosacījumiem pasūtītājam ir tiesības pārliecināties par sniegtās informācijas patiesumu.

2. jautājums: Nolikuma 10.3.6.punktā noteikts, ka pretendentam jāiesniedz veikto projektēšanas darbu saraksts un atsauksmes, tāpat 10.3.8.punktā noteikts, ka pretendentam jāiesniedz pretendenta piedāvāto projektētāju būvprakses sertifikātu kopijas. Ņemot vērā to, ka 3.iepirkuma daļā nav paredzēta projektēšana, lūdzam apliecināt, ka pretendents būs izpildījis nolikuma prasības, ja attiecībā uz 3.iepirkuma daļu iesniegs tikai veikto būvdarbu sarakstu un būvdarbu vadītāja būvprakses sertifikāta kopiju.

2. atbilde: Pasūtītājs apliecina, ka pretendents būs izpildījis nolikuma prasības, ja iesniedzot piedāvājumu tikai par 3. iepirkuma daļu, būs iesniedzis tikai veikto būvdarbu sarakstu un būvdarba vadītāja būvprakses sertifikāta kopiju.

3. jautājums: Izskatot nolikuma prasības, kas attiecas uz Pretendentu un to piedāvāto speciālistu kvalifikāciju iepirkuma 3.daļai, kur tiek prasīta pieredze notekūdeņu pārsūknēšanas staciju (KSS) ar konkrētām jaudam — 15l/s montāžā, daram Jums zināmu, ka šāda prasība ir pārmērīga un nepamatoti samākslota. KSS jaudas ir atkarīgas no notekūdeņu paredzētā celšanas augstuma, proti, esošās situācijas dabā. Var būt divas identiskas KSS ( ar identiskiem sūkņiem), kur vienai no tām notekūdeņu celšanas augstums ir 5m, nodrošinot notekūdeņu pārsūknēšanu ar ātrumu - 15 l/s, bet otrai no tām notekūdeņu celšanas augstums ir 20m pie šāda nosacījuma nodrošinot plūsmu tikai 7l/s, tāpēc vēršam Jūsu uzmanību, ka šādai prasībai ir gadījumu raksturs, kas izslēdz tos Pretendentus, kas ir montējuši KSS, kas pēc izmēriem un sūkņu jaudām ir lielākas nekā iepirkuma projektā paredzētās, taču esošās situācijas dabā dēļ, nespēj nodrošināt plūsmu, kas ir 15 l/s.

Ņemot vērā augstākminēto, lūdzam izteikt nolikuma punkta 9.3.2. apakšpunktu c. šāda redakcija:

- 10 kanalizācijas sūkņu stacijas un ārējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu ar kopējo garumu vismaz 20 km, t.sk. vismaz 5 km kanalizācijas spiedvadu (būvdarbi veikti saskaņā ar FIDIC līgumu vai ekvivalentu būvdarbu līgumu nosacījumu prasībām) 3. iepirkumu priekšmeta daļai - „Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, rekonstrukcijas un paplašināšanas būvdarbi Ozolniekos" būvdarbus.

Nolikuma punkta 9.3,3.3.1. apakšpunktu a. šādā redakcijā:

- 5 kanalizācijas sūkņu stacijas.

Nolikuma punkta 9.3.3.3,2, apakšpunktu a. šāda redakcijā:

- 5 kanalizācijas sūkņu stacijas.

3. atbilde: Pasūtītājam ir svarīgi, lai KSS jauda (ražība) 15 l/s tiek nodrošināta pie celšanas augstuma 10m. Lūdzam vērst uzmanību, ka kritisks ir KSS notekūdens uzkrāšanas rezervuāra tilpums.

Nolikuma punkti 9.3.2. apakšpunkts c, 9.3.3.3.1. apakšpunkts a un 9.3.3.3.2. apakšpunkts a paliek esošā redakcijā.

4. jautājums: Nolikuma D 8 pielikumā „Finansu piedāvājumu forma" dienas darbiem nav doti daudzumi. Lūdzam precizēt minēto pielikumu.

4. atbilde: D8 pielikumā “Finanšu piedāvājumu forma” dienas darbiem daudzumus ir jāpiedāvā pretendentam.

5. jautājums: Lūdzam apliecināt ka elektrotīklu pieslēguma izmaksas nav jāiekļauj Pretendenta piedāvājumā;

5. atbilde: Pie visām būvobjektu teritorijām ir nodrošināti elektrotīklu pieslēgumi, līdz ar to Pasūtītājs apliecina, elektrotīklu pieslēguma izmaksas nav jāiekļauj piedāvājumā.

6. jautājums: Lūdzam precizēt vai dīzeļģenerātoru piegādes izmaksas ir jāiekļauj Pretendenta piedāvājumā gan ŪIS, gan NAI līgumos;

6. atbilde: Pasūtītājs apliecina, ka dīzeļģenerātoru piegādes izmaksas ir jāiekļauj tikai ŪAS līgumā.

7. jautājums: Lai varētu precīzāk noteikt ārējo elektrotīklu izbūves izmaksas lūdzam iesniegt AS "Sadales tīkls" tehniskos noteikumus (gan ŪlS, gan NAI līgumos), vai norādīt elektropieslēguma izbūves robežu, no kuras būtu jāveic dabi šo līgumu ietvaros; (shematiski un arī norādot vai paskaidrojot pieslēguma vietu plānā).

7. atbilde: Ārējo elektrotīklu izbūve tiek veikta pēc AS “Sadales tīkls” uzskaites, elektropieslēguma izbūves robeža NAI ir transformātora stacija esošo NAI robežās, savukārt - ŪAS pie esošā artēziskā urbuma.




Atpakaļ