Datums: 00.00.0000

Šī gada janvārī Jelgavas novada iedzīvotāji, tāpat kā iedzīvotāji citos Latvijas novados un pilsētās, saņēma augstus apkures rēķinus par decembra mēnesi. SIA “Ozolnieku KSDU”  norāda, ka decembra mēnesim bija raksturīga zema ārgaisa temperatūra, kā rezultātā būtiski pieauga siltumenerģijas patēriņš, jo īpaši nerenovētās ēkās. Līdz ar siltumenerģijas patēriņu (daudzums megavatstundās, jeb MWh), būtiski pieauga arī maksa par siltumenerģiju. Ja 2022. gada novembrī vidējā ārgaisa temperatūra Jelgavas novada teritorijā bija 2,75 ℃, tad decembrī -3,45 ℃. Siltumenerģijas patēriņa pielielinājums decembrī daudzās mājsaimniecībās sasniedza pat 40 % salīdzinot ar novembra patēriņu.

Mājsaimniecībām, kas ir centralizēto siltumapgādes sistēmu klienti, šajā apkures sezonā laika periodā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim tiek  piemērots valsts atbalsts apkures maksas kompensācijai 50 % apmērā no cenas, kas pārsniedz 68,00 EUR/MWh bez PVN līdz 150,00 EUR/MWh robežai. Ja siltumenerģijas tarifs pārsniedz 150,00 EUR/MWh bez PVN, valsts papildus kompensē 90 % no sadārdzinājuma virs noteiktās robežas.

Lokālo gāzes apkures sistēmu klientiem pienākas valsts atbalsts, kas paredz dabasgāzes cenu griestus mājsaimniecībām 78,75 EUR/MWh bez PVN.

SIA “Ozolnieku KSDU” un SIA “Jelgavas novada KU” centralizēto un lokālo siltumapgādes sistēmu klientiem valsts atbalsts apkurei komunālo pakalpojumu rēķinos tiek piemērots automātiski, un tam nav papildus jāpiesakās.

Situācijā, ja ir radušās grūtības apmaksāt rēķinus par siltumapgādi un citiem komunālajiem pakalpojumiem, Jelgavas novada sociālais dienests aicina vērsties pie konkrētā ciema sociālā darbinieka ar ienākumus un izdevumus apliecinošiem dokumentiem, lai izvērtētu iespējas saņemt kādu no pieejamiem pabalstiem, norādot, ka sociālā palīdzība pienākas ne tikai trūcīgiem vai maznodrošinātiem iedzīvotājiem.

Ja neizdodas kvalificēties kādam no sociālajiem pabalstiem, SIA “Ozolnieku KSDU” un SIA “Jelgavas novada KU” aicina laikus vērsties pie pakalpojumu sniedzēja un vienoties par rēķinu apmaksas grafika izveidi, lai klientiem neveidotos parādi un netiktu piemēroti soda procenti par apmaksas kavējumu.




Atpakaļ